top of page

WERKWIJZE.

Om tot een interieur te komen dat volledig bij de eindgebruiker past, werken we in verschillende fases. Elke fase ronden we af met een tussentijdse presentatie, waarbij we graag je feedback horen. Deze nemen we mee naar de volgende fase, om tot een eindresultaat te komen te volledig bij de wensen aansluit.

Fase 1 -

Schetsontwerp

We willen je graag leren kennen, dit doen we met een eerste gesprek op locatie. Indien mogelijk willen we ook graag een goede indruk krijgen van de ruimte en als het nodig is, doen we deze ook inmeten. 

Na de kennismaking gaan we beginnen met het uitwerken van de eerste schetsen. Bij het eerste presentatie moment komen we met de sfeerbepaling, meerdere indelingsvoorstellen in 3D en al een klein voorproefje voor de kleuren en materialen.

Fase 2 -
Voorlopig ontwerp

Na het eerste presentatie moment van het schetsontwerp verwerken we graag je feedback. Het ontwerp wordt verder uitgewerkt en gaan al meer naar details kijken. 

In de fase gaan de kleuren en materialen verder uitwerken en dit presenteren in een verschillende 3D renderingen. We geven verschillende voorstellen voor de vloer, wandafwerking, deuren, trap, meubilair en diverse maatwerk meubilair. Bij de presentatie laten we graag de stalen van al deze voorstellen zien, om zo een goed beeld te krijgen van het kleurenpalet. 

Fase 3 -
Definitief ontwerp

Fase 3, de laatste fase van het ontwerpproces. Wanneer alle keuzes zijn gemaakt vanuit het voorlopige ontwerp, gaan we alles tot details uitwerken. Je ontvangt tekeningen voor een lichtplan, elektra en leidingen. Het vloeren- en wandenplan wordt uitgewerkt en tekenen al het maatwerk meubilair uit, voor de prijsopgave van de interieurbouwer. 

Doordat wij met verschillende partners samenwerken, kunnen wij gemakkelijk offertes aanvragen kan je gebruik maken van eventuele kortingen op producten. 

Na deze fase kan je ervoor kiezen of je het ontwerp zelf gaat uitvoeren of dat wij dit voor je doen. Wij ontzorgen je graag hiervan

FAQ.

Hoelang van te voren moet ik contact opnemen bij een nieuwbouw project?

Voor een nieuwbouw project kan je niet vroeg genoeg contact opnemen. Wanneer er nog niks vast staat, kunnen we kijken naar de ideale indeling, het lichtplan, elektra, type deuren en deurbeslag. Ook wanneer er al keuzes zijn gemaakt, kan je zeker bij ons terecht.

Welke diensten bieden jullie aan?

Bij 't Ontwerphuys kunnen wij een totaalproject bieden van A tot Z. Hierbij kan je de volgende diensten krijgen;

- Indelingsplan

- Kleuren- en materialen (wandenplan, vloerplan, etc.)

- Licht- en schakelplan

- Meubelplan (+ personal shopping)

- Technische tekeningen (Maatwerk, wanden, lichtpunten etc.)

- VR Experience

- Projectbegeleiding

- Overige; denk hierbij aan details zoals deurbeslag, traprenovatie en schakelaars)

Waarom een interieurontwerper inschakelen?

Een interieurontwerper kijkt bij een ontwerp niet alleen wat mooi is, maar ook naar lijnenspel, licht en materiaalgebruik. Wij bij 't Ontwerphuys kijken met een creatief en architectonisch oogpunt naar de ruimte, maken gebruik van mooie materialen en zorgen voor een creatief lichtplan. Wij kunnen het gehele realisatie proces op ons nemen, zodat we je volledig ontzorgen. We kennen de ins en outs qua materialen, budget en werken samen met betrouwbare leveranciers, interieurbouwers en aannemers.

Hoelang duurt een traject gemiddeld?

Gemiddeld duurt een traject tussen de 10 en 16 weken. Dit is natuurlijk afhankelijk van type project, communicatie en hoe vol mijn agenda is.

Hoe kan ik mezelf voorbereiden voor een traject?

Wij vragen op het begin van het traject om een (bouwkundige) plattegrond en om na te denken over het budget. Indien deze niet aanwezig, kunnen wij de ruimte ook inmeten. Daarnaast is het ook fijn als er beelden zijn verzameld van wat je aanspreekt qua indeling en sfeer. 

Wat is je werkgebied?

Wij hebben geen vast werkgebied, we werken voornamelijk door heel Nederland. Ook voor projecten in het buitenland, kan je contact met ons opnemen. 

bottom of page